E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

2000’li yılların en büyük devrimlerinden biri internet üzerinden alışveriş yapmak oldu. Tüm insanların internet kullanımını artmasına sebep olan bir devrimin en yakın tanıkları biz olduk. İnternet kullanımının %50’den fazlası online ürün ya da hizmet sipariş etmekten oluşuyor. Bu yüzden internetten para kazanmak son dönemlerin en merak edilen ve araştırılan konularından birisi haline geldi.

E-ticaret Sitesi Kurarken İlk Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir e-ticaret sitesi kurarken ilk dikkat etmeniz gerekenler başlığında akla gelen ilk adım bir marka değeri oluşturmaktan geçer. İnternet üzerinden hangi ürün ya da hizmetleri satmak istediğinize karar verdikten sonra bir marka düşünmeniz gerekir. Markanıza karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken ilk faktör hayalinizdeki markanın domaini boşta mı? turkishost.com/domain-sorgulama adresinden dilediğiniz markanın domaini boşta mı kontrol edebilir ve hemen tescil edebilirsiniz!

Ne kadar yatırım yapmanız gerektiğini belirlemek ve geniş çaplı sektör araştırması

Bir e-ticaret sitesi kurarken en önemli konulardan bir diğeri de sektör araştırma ve bunun sonucunda hayalini kurduğunuz işletme için ne kadar bir doğru yatırım yapmanız gerektiğini bilmektir. Eğer ki bu konuda yeterli tecrübeye sahip değilseniz 0 (212) 706 69 24 numaralı hatlarımızdan e-ticaret uzmanımız sizlere yardımcı olacaktır. Gerekli sektör ve bütçe araştırmasını yaptıktan sonra e-ticaret sitenizi açmaya bir adım daha yaklaşmış olacaksınız.

Ürün Tedariği ve Teslimatı için Belirli bir Yol Haritası Oluşturmak

Bu aşamaya kadar geldikten sonra sıradaki adımımız satış yapacağınız ürün/hizmet’in tedariği ve teslimatı için yol haritası belirlemek olacak. Hedef kitleniz için kusursuz müşteri deneyimi yaratmak için ürün ya da hizmet teslimatı çok önemlidir. Bazı e-ticaret siteleri satış yaptıkları ürünleri çok sayıda ön depolama yapar ve satış yaparken kar ve hızlı teslimat seçeneğini ön plana çıkartırlar. Buna karşı olarak bazı işletmeler ise arz talep dengesine göre sipariş sayılarına göre depolama yaparlar. Fakat bu seçenek bazen teslimat aşamasının uzamasına sebep olabilir.

Bu yüzden ürün/hizmet şeklinize göre belirli bir teslimat politikası belirleyip yol haritası çıkartmanız ilerleyen süreçte ürün tedariği konusunda da  tavrınızı ortaya çıkaracaktır.

Markanızı Hayata Geçirmek

Ürün ve teslimat konularını da çözdüğümüze göre, artık yavaş yavaş markanızı hayata geçirmenizin vakti geliyor. Eğer hayalinizdeki markayı belirlediyseniz, daha önce de ilettiğimiz gibi bir alan adı satın alabilir, en önemlisi markanız için bir marka patent başvurusu yapmanız gerekiyor. Eğer ki marka patent konularında bilgi sahibi değilseniz 0 (212) 706 69 24 numaralı hatlarımızdan e-ticaret uzmanımız sizlere yardımcı olacaktır.

Bir E-ticaret Web Sitesi Sahibi Olun

Artık projeniz hayata geçmeye hazır, ürün politikası, marka, alan adı gibi süreçleri başarıyla tamamladıktan sonra artık bir e-ticaret sitesi sahibi olmanız için önümüzde hiç bir engel kalmadı. Bir e-ticaret sitesinin olmaz olsa bir kaç başlığı var. Bunlar; özgün ve kaliteli bir tasarım, stabil ve performanslı çalışan bir yazılım ve tabii ki güvenliğiniz için iyi bir sunucu hizmeti.

Turkishost olarak 2004 yılından beri domain, hosting, sunucu ve web sitesi hizmetleri sağlıyoruz. Bu sektördeki tecrübelerimiz ve uzman kadromuz ile müşterilerimizin en iyi web sitelerine sahip olmaları için elimizden gelen katkıyı profesyonel olarak sunuyoruz. Şimdi aylık 1.98$’dan başlayan fiyatlarla e-ticaret sitesi sahibi olmak için bu bağlantıyı kullanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir