Domain Nedir?

Domain nedir?

Domain, internet üzerinde bir web sitesinin veya bir hizmetin erişilebilir olduğu adresi belirten benzersiz bir tanımlayıcıdır. Bu adresler genellikle bir veya daha fazla anahtar kelime veya tanımlayıcı içerir ve bir “www” ön ekiyle başlarlar. Örneğin, “turkishost.com” veya “google.com” gibi. Her domain, bir üst seviye alan adı (TLD) ve bir alt alan adı veya ana domain adı içerir. Domainler, internet üzerindeki içeriğe erişmek için temel bir araçtır.

Nasıl Çalışır?

Domainler, IP adreslerine karşılık gelerek internet üzerindeki sunucuları tanımlar. DNS (Domain Name System) aracılığıyla, kullanıcılar bir domaini tarayıcılarına yazarak istedikleri siteye erişirler. DNS, domain ismini IP adresine çevirerek, istemci ve sunucu arasında iletişimi sağlar, böylece web sayfaları görüntülenebilir hale gelir.

Domain Uzantıları Hangileridir?

Domain Uzantıları

Domain uzantısı, bir web sitesinin veya e-posta adresinin türünü belirten son kısımdır. Genellikle ülke kodları (.tr, .ist), genel türler (.com, .org) veya özel amaçlı türler (.gov, .edu) olarak kullanılır. Örnek uzantılar: .com, .net, .org, .edu, .gov, .uk, .de, .fr. Okumaya devam et “Domain Nedir?”